M. Kogalniceanu si C. Negruzzi - 200 de retete cercate de bucate, prajituri si alte trebi gospodaresti

Image
Mihail Kogalniceanu si Costache Negruzzi : 200 de retete cercate de bucate, prajituri si alte trebi gospodaresti, lucrare aparuta initial in anul 1841 la Iasi. Exemplarul de fata aparut la Editura Dacia in anul 1973 in 20 000 + 80 exemplare brosate si 3800 + 60 legate, este ilustrat de Mircea Zaciu si prefatat de George Calinescu.

Webit 2011 şi discriminarea bloggerilor

Păstrând entuziasmul tinereţii, imi plac provocările şi le caut pentru a mă pune la incercare. Una dintre ele a fost inscrierea mea in concursul de influenţă online Webit 2011 sub aliasul de blogger TZARUL NICOLAI, cu care am fost bine primit in toate comunităţile de bloggeri worldwide, fără a mi se cere numele real, poza, numărul de la pantofi şi arborele genealogic.
M-am inscris la invitaţia fostului meu coleg de facultate, Dan Virgil Amza, membru influent al comunităţii Tetatet.ro. De la inceput am avut fricţiuni in privinţa aliasului meu, cu toate că in acest concurs s-au mai inscris numeroşi concurenţi cu alias-uri. Evident că mi-am asumat toate riscurile in cazul in care aş fi fost suspendat, lucru care s-a şi intâmplat.
Dar despre asta voi povesti mai târziu. Intenţia iniţială a colegului meu de a mă inscrie la Webit 2011 a fost de fapt o incercare de racolare a mea in vederea obţinerii a 5 puncte de influenţă de la gruparea din care face parte in cazul in care m-aş fi inscris in această comunitate, cerându-mi să-mi schimb aliasul de blogger in nume real cu poză şi CV, lucru pe care eu l-am refuzat sistematic dat fiind faptul că incă mai cred in valoarea protecţiei intimităţii asigurată şi garantată de regulile scrise şi nescrise ale Internet-ului dar şi de Codul Civil Român in vigoare.
Refuzul meu sistematic de a mă inscrie intr-o comunitate ca aceasta şi acumularea de puncte care m-au propulsat pe locul 2 in România şi pe locul 4 mondial, fără sprijinul acestei părţi a echipei României care a declarat public că nu mă va susţine decât dacă mă voi inscrie in Tetatet.ro, a stârnit o campanie publică pe acest forum, culminând şi degenerând intr-o campanie vădit xenofobă, intolerantă cu indemnuri la ură şi violenţă.
Aparenţa liniştii dinaintea furtunii, făcea ca echipa să pară unită in scopul ei. Aliasul meu de blogger a stânjenit comunitatea Tetatet.ro până acolo incât a concluzionat că orice grandoman care-şi deschide un cont cu aliasuri ca "Regina Elisabeta" sau "Tzarul Nicolai" trebuie adus in faţa plutonului de execuţie. Am realizat citind aceste comentarii publice că am fost invitat să mă inscriu intr-o comunitate xenofobă şi intolerantă care crede că poate spune orice terfelind pe oricine care nu are "cetăţenie Tetatet.ro". Şocantă este toleranţa Admin-ilor Tetatet.ro faţă de discuţiile extremiste de pe forum, dar aceasta este de pe acum treaba Parchetului General. Aventurile Webit 2011 continuă cu suspendarea mea temporară. In urma demersurilor făcute către Comunitatea Academică Europeană, Curtea Drepturilor Omului, Onoratul Consiliu al Ambasadorilor Webit, dar mai ales către toţi sponsorii Congresului şi concursului, am fost repus in drepturi ca o dovadă de fair play.
Alături de coechipierul meu MIRON MANEGA şi alţi câţiva entuziaşti mai jos enumeraţi, fiind izolaţi in propria echipă a României de membri comunităţii Tetatet.ro care au confiscat discreţionar echipa României pentru gloria grupului din care fac parte, solicităm sprijin public prin votarea in bloc a acestei liste de participanţi izolaţi mioritic in propria echipă. Presiunile psihologice la care sunt supuse diverse persoane pentru a se inscrie in această comunitate aducând puncte de influenţă celui care le aduce, au făcut in cazul de faţă victime.
O altă colegă de blogosferă, d-na Constanţa Abălaşei-Donosa, persoană de bună-credinţă cu intenţii nobile, a fost ademenită de acelaşi Dan Virgil Amza, să se inscrie in comunitatea Tetatet.ro, tot pentru aceiaşi 30 de arginţi- 5 puncte. A fost insă de ajuns ca doamna să pomenească aliasul meu de blogger şi să-şi declare susţinerea atât pentru mine cât şi pentru echipa României la Webit 2011, moment in care a sărit pe dânsa o haită cu veleităţi cadriste, intolerantă, xenofobă, antirusească( vezi comentariile faţă de aliasul de blogger TZARUL NICOLAI), doamna fiind abuzată psihologic şi emoţional, derutată că sunt rus şi că nu pot reprezenta echipa României la Webit 2011.
Ba mai mult decât atât, o altă  veleitară cadristă pe nume Laura Gamulea, a instigat la ură şi violenţă, făcând următoarele declaraţii publice: " Un pseudonim este doar un pseudonim şi atât. Dacă eu imi fac un cont "Regina Elisabeta" asta nu inseamnă nici că sunt regină, nici că sunt englezoaică. Inseamnă doar că sufăr de grandomanie. Am auzit că se tratează boala asta. Cu un pluton de execuţie."
Cu totul alta ar fi fost situaţia dacă m-aş fi inscris in această comunitate, lucru căruia dacă i-aş fi dat vreodată curs nu mi-aş mai fi putut linişti conştiinţa. Am semnalat public etica şi conduita de pe un forum autodeclarat "civilizat", astfel incât fiecare să aibă grijă când este ademenit să se inscrie in vreun grup sau comunitate.

In acest prim episod nu-mi mai rămâne decât să vă urez SUCCES LA VOTARE. Aveţi răbdare şi votaţi-i pe TOŢI, fără excepţie pentru că astfel, echipa câştigă mai multe puncte. Astfel vom invinge impreună căci nimeni nu reuşeşte singur!

1 Tzarul Nicolai(Florinel Nicolai Deciu)  http://bit.ly/bPrifT
2 Miron Manega  http://bit.ly/bfcH6d
3 Mişcarea Euro-Civică Română  http://bit.ly/9yufXA
4 Radu Gamulea  http://bit.ly/cp58xA
5 Lucretia Berzintu  http://bit.ly/ds0diH
6 Dan-Octavian Catana  http://bit.ly/8ZT8A2
 7 Loredana Ganescu  http://bit.ly/9i81A4
8 Milky Way Galaxy  http://bit.ly/b4Atfq
9 Marcel Raducu  http://bit.ly/cHaKxS
10 Elena Raducu  http://bit.ly/dtZJ5P
11  Gelu Vlasin  http://bit.ly/a3TnyZ
12 Marius Erimia  http://bit.ly/c95304
13 Constanta Abalasei-Donosa  http://bit.ly/bQur3l
14 Rodica Eugenia Fiedler  http://bit.ly/cNg4Ik
15Angela Furtuna  http://bit.ly/9TxMFd
16Eduard Cristian Ionita  http://bit.ly/9kzU3R
17 Ana Break  http://bit.ly/92RH7B
 18CodreanTironViorela  http://bit.ly/c9Zx6I
19AncaLupu  http://bit.ly/ao8IRe
20DorinaCiocan  http://bit.ly/9xqNFw 
21 Dorina Ciocan  http://bit.ly/bEgbOv
22 Oana Călin  http://bit.ly/cn1lsz
23 Ovidiu Bufnila  http://bit.ly/c14vr0
24 FLORINEL NICOLAI DECIU  http://bit.ly/aQJJTg
25 Clanul Liceenilor( MIRON MANEGA)   http://bit.ly/arlSto
 26 Horatio Corneliu  http://bit.ly/cvaXwD
 27 Mihai Antonescu  http://bit.ly/aZtcCu
 28 Constantin Zolog  http://bit.ly/dlkjJr
 29 Ibrahim Musa  http://bit.ly/96BsEx
  30 Marius I  http://bit.ly/ais22Q
  31 Becart Valentina  http://bit.ly/dpecWl
  32 Mona Bernhardt- Lorinczi  http://bit.ly/9ok2fw
   33 Victor Geza Gondos  http://bit.ly/gG0b1b
   34  Paul Oprea  http://bit.ly/f0nYWy
  35 Dana Andronie      http://bit.ly/qyXfGe
   36 Claudiu Manea  http://bit.ly/okvi0k
   37 Stefan Ilie  http://bit.ly/n37Zhp
   38 Creteanu Ion    http://bit.ly/pIuPLB
   39 Roni Caciularu  http://bit.ly/q4DEww


Comments

Popular posts from this blog

Ely Culbertson Le Bridge Moderne, editie 1933