Ziarul stiintelor populare si al calatoriilor 1923

bibliofilie+carti+carti+geografie+carti+istorie+Cărţi+călătorii+Cărţi+Rare
Ideea fondarii unei asemenea reviste a avut-o Luigi Cazavillan, care in 1884 editeaza "Ziarul călătoriilor și al întâmplărilor de pe mare și uscat" fiind considerata  "Cea mai veche si mai apreciata revista scrisa pe intelesul tuturor pentru raspindirea stiintei si cunoasterea lumii prin calatorii"

Bogat ilustrat, Ziarul stiintelor populare si al calatoriilor ofera o multitudine de articole din numeroase domenii en vogue: stiinta in mod special, arta, calatorii, spiritualitate si istorie, tehnica, stiri utile, sfaturi practice, umor si celebra rubrica "De toate". 

Cel mai savuros capitol al ziarului era "Rubrica cetitorului" presarata cu intrebari pe masura publicului lui Aristofan din Grecia antica.

Spre exemplificare: 

Cititorul D. Radoslav intreaba: "Cine a introdus si pus baza contabilitatii in Romania si in ce an? Unde a fost primul birou de contabilitate?"

Cititorul D.P. Florin intreaba, retineti, in anul 1923, "Unde pot gasi o carte de limba esperanto, una de limba chineza, una de japoneza, una de indiana, una de  persana si un dictionar de limba esperanto?" 

Periplul in timp ne infatiseaza obiectiv conceptul de evolutie in sensul descresterii acesteia, paradoxal, pe masura trecerii timpului.

VANDUT


Farmacopeea Română- Ediţia a V-a, 1943

bibliofilie+carti+carti+medicina+si+farmacie+Cărţi+Rare
bibliofilie+carti+carti+medicina+si+farmacie+Cărţi+Rare
Această a cincea ediţie a Farmacopeei Române a fost întocmitâ de dl. Ministru al Sănătăţii şi Ocrotirilor Sociale, Profesor Doctor P. Tomescu,  prin Decizia Ministerială Nr. 60.761 din 2 Octombrie 1942 şi a fost editată de către Colegiul General Farmaceutic din România.
Cea dintâi Farmacopee românească a apărut in anul 1862, sub domnia marelui Domnitor Alexandru Ioan Cuza şi se datorează celebrului profesor Carol Davila, intemeietorul Şcoalei Naţionale de Medicină şi primul organizator al Serviciului Sanitar al ţării.
VANDUT! 

Colectia "Muntii Nostri"

Munții Noștri este numele unei colecții de ghiduri turistice dedicate regiunilor montane ale Romaniei, publicate de Editura Sport-Turism între anii 1974-1992.
Brandul "Colectia Muntii Nostri", conform http://ro.wikipedia.org/ apartine acum Editurii Cartografice Schubert&Franzke. Cele cateva numere prezentate sunt o parte a indexului de 51 de exemplare editate.
Pe de o parte, aceste volume aveau rolul de a le oferi un material educațional și de studiu geografilor, profesorilor și elevilor/studenților acestora, iar pe de altă parte, toate aceste lucrări aveau și rolul de a răspunde cerințelor turistice ale publicului larg de cititori.



carti+carti+geografie+Colectia+Muntii+Nostri+Cărţi+călătorii.
carti+carti+geografie+Colectia+Muntii+Nostri+Cărţi+călătorii
carti+carti+geografie+Colectia+Muntii+Nostri+Cărţi+călătorii
carti+carti+geografie+Colectia+Muntii+Nostri+Cărţi+călătorii
carti+carti+geografie+Colectia+Muntii+Nostri+Cărţi+călătorii

Metaux rares et pierres precieuses

Metaux rares et pierres precieuses, Collection Sciences et Voyages, Paris,  Autor: G. Kerormel  An aparitie 1926, cuprins relevant pentru cu...